Producătorii autohtoni de fructe afirmă că diversificarea pieței de export trebuie să se desfășoare concomitent cu valorificarea oportunităților oferite de piața tradițională. Iată de ce producătorii agricoli trebuie să valorifice participarea în cadrul expozițiilor internaționale pentru fortificarea relațiilor comerciale care funcționează de mai mulți ani, dar și pentru a stabili contacte cu noi comercianți.

7 producători și exportatori de fructe, membri ai Asociație Moldova Fruct participă în perioada 1-3 octombrie la expoziția internațională World of Perishables, Dubai (Emiratele Arabe Unite). Producătorii moldoveni au mers la expoziție cu oferte de mere, prune, struguri de masă și fructe uscate.

Asociația Producătorilor și Exportatoriloe de Fructe Moldova fruct a participat la expoziția World Food Moscow

În perioada 12 – 15 septembrie 2016, 11 producători și exportatori de fructe din Republica Moldova au participat  la expoziția World Food Moscow 2016. Participanții, membrii ai Asociației Moldova Fruct, au avut posibilitatea de a-și expune produsele în cadrul unui stand comun, organizat de către Asociație - Молдова, отличие во вкусе. Moldova Fruct a fost prezentă la expoziție cu mostre de mere – cinci soiuri (verzi, galbene și roșii), două soiuri de prune și struguri.